3 juli 2023
19:00

Ragunda BK

Härlig avslutning innan sommaruppehållet!

I sista matchen innan vi går på lite sommaruppehåll blev det seger för gulsvart mot Ragunda BK:s damer med klara 2-0.

Vi startade matchen lite avvaktande och släppte till onödigt många farliga situationer innan vi fick igång maskineriet och började spela ut registret. Vi prövade lite olika varianter av avslut utan framgång, men ledningsmålet blev en riktig distanspärla av Agnes med vänsterdojan och därmed gulsvart ledning efter knappa tjugo spelade, som också blev resultatet i halvtid.

Vila och påfyllnad av energi i paus och det kändes som vi hade hittat nyckeln till seger i matchen - hålla ett snabbt bolltempo, byta kant och frigöra ytor för anfall såväl från centralt som från kanterna.

Till skillnad från första inledde vi tokbra i andra och nätade igen redan efter fyra minuter genom ännu ett fint distansskott, denna gång signerat Christina Persson.
En tvåmålsledning gjorde att vi slappnade av lite och matchen gick därför in i en fas av chanser åt båda hållen. Vi försvarade oss dock klokt och spelade av matchen till en seger utan att det blev riktigt oroligt.

Kassaskåpssäker seger och vi går glädjande på lite sommarledigt obesegrade i division 3 men också som serieledare (om än med en match mer spelad). Emma Woolford fick dagens guldsko efter att ha spelat stabilt på en ovan högerbacksposition.

Nu tar vi lite paus för att vara åter i matchetern i början av augusti.